Tarptautiniai badmintonininkų startai Lenkijoje

Kovo 15-17 dienomis Lenkijoje (Suwalki mieste) vyko tarptautinis jaunimo badmintono festivalis ,,Yonex Malow Youth badminton festival U9, U11, U13, U15”.

Lydimi trenerės Vaidos Slušnienės turnyre jėgas išbandrė trys Palangos sporto centro badmintonininkai:

  • Agota Baguckytė – U13 amžiaus grupė.
  • Beatričė Užomeckaitė – U13 amžiaus grupė.
  • Milanas Kvietkauskas – U15 amžiaus grupė.

Tai kasmetinis badmintono festivalis, kuriame nuolat varžosi apie 300 sportininkų iš daugiau kaip 8 šalių. Šiemet buvo registruoti 298 sportininkai Lenkijos, Latvijos, Čekijos, Ukrainos, Estijos, Vokietijos, Lietuvos ir Anglijos.

U13 mergaičių vieneto kategorijoje varžėsi 44 sportininkės. Abi Palangos sporto centro auklėtinės grupės varžybose įveikė po dvi pajėgias sportininkes, tačiau lemiamuose sutikimuose dėl patekimo į stipriausių sportininkių Top16 suklupo.

U-13 grupėje mergaičių dvejetų kategorijoje gerą rezultatą parodė  Agotos ir Beatričės duetas  – tarp 25 besivaržiusių porų jos iškovojo V–VI v. Dėl patekimo į pusfinalį mergaitės pralaimėjo susitikimą prieš II v. užėmusiam lenkės ir čekės duetui. 2023 metų gruodžio mėnesį mergaitės dalyvavo tarptautiniame jaunimo festivalyje Estijoje (Tartu), kur iškovojo auksą. Šiemet noras pakartoti auksinį rezultatą pakišo koją, nepavyko susitvarkyti su jauduliu ir patekti į Top4.

U15 amžiaus grupėje tiek berniukų vieneto, tiek berniukų dvejeto kategorijoje palangiškiui Milanui teko sunkus išbandymas – pirma turnyro raketė. Susitikimai su pajėgiausiais savo amžiaus varžovais įkėpia toliau tobulėti ir siekti aukštesnių rezultatų.

Balandžio 19-21 dienomis sportininkų laukia dar vienas tarptautinis jaunimo festivalis Latvijoje (Liepojoje). Linkime sekmės ateities startuose!

 

 

 

Skip to content