Palangos U12 tinklininkės – Lietuvos čempionės

2024 m. gegužės 18 d. Kaune RIO arenoje įvyko Lietuvos U12 moksleivių čempionato finalinis etapas, kuriame paaiškėjo 2023/2024 m. sezono nugalėtojos . 

Šių metų sezone U12 čempionate dalyvavo 18 Lietuvos mergaičių komandų. Palangos Sporto centrą atstovavo net dvi mergaičių komandos, komandų trenerė – Diana Mažeikė. Abi Palangos mergaičių komandos, sėkmingai sužaidusios reguliaraus sezono ir atkrintamuosius etapus,  pateko į finalinį ketvertą, ir varžėsi dėl aukščiausių LT čempionato apdovanojimų.

Palangos SC-1 komanda (Smiltė Želvytė, Aistė Butkutė, Luka Danilevičiūtė, Emilija Mačiulytė, Patricija Panovaitė, Goda Nuraševa, Izabelė Užkuraitytė, Viktorija Petkevičiūtė) pusfinalyje susitiko su pajėgia Kauno ISTA Black komanda ir įveikusi ją rezultatu 2:1, pateko į finalą.

Palangos SC-2 komanda (Matėja Gailevičiūtė, Deimantė Pečiulytė, Elzė Balsytė, Marta Čeponkutė,  Agnetė Korsakaitė, Augustė Augutytė, Giedrė Strelkauskaitė, Adrija Petrauskaitė) dėl išėjimo į finalą rungėsi su Plungės SRC mergaičių komanda ir pasiekusi pergalę rezultatu 2:0 taip pat pateko į finalą.

Finale dėl čempionių vardo taškas į tašką žaidė dvi Palangos SC komandos. Po labai įtemptos kovos rezultatu 2:0 (25:20 ir 25:23) nugalėtoja šiose varžybose ir visame LT U12 čempionate tapo Palangos SC-2 komanda. Geriausiomis LT U12 čempionato žaidėjomis buvo pripažintos Aistė Butkutė ir Matėja Gailevičiūtė, o Elzė Balsytė apdovanota sąžiningiausios žaidėjos prizu.

Trenerė Diana Mažeikė labai džiaugiasi visų mergaičių pasiekimais ir jų tobulėjimu. “Man visos šios mergaitės yra čempionės, nes mes kasdien kartu treniruojamės, kartu siekiame rezultatų, kartu džiaugiamės pergalėmis ir liūdime, jei kažkuriai komandai nenusišypsojo sėkmė. Auga puiki Palangos tinklininkių komanda ir tai yra svarbiausia”,- sako trenerė.

Palangos mergaitės ir trenerė labai dėkoja už palaikymą aktyviems sirgaliams, tėveliams, artimiesiems ir draugams, kurių buvo pilnutėlė Kauno RIO arena.

Komanda ir trenerė džiaugiasi galėdami atstovauti Palangos Sporto centrą ir garsinti Palangos vardą.  Labai daug prie pasiekto čempioniško rezultato prisidėjo fizinio parengimo treneris Matas Gailevičius ir sporto klubas “Kopa Gym”. Taip pat didelę padėką komanda reiškia kitiems savo rėmėjams Sporto klubui JŪRA, Transkela, FitPuls,  Batinė, OSHEE, EcomediaGroup, padedantiems įsigyti sportinę aprangą, inventorių, rengti draugiškus turnyrus ir išvykti į juos.

Skip to content